Prešov nepripúšťa finálovú drámu, vo štvrtok vraj už s titulom

26.05.2010 Prešov

Prešov 26. mája (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov môžu vo štvrtok v domácom prostredí definitívne spečatiť suverénnu nadvládu na slovenskej scéne, ktorá trvá už niekoľko rokov.
Od 18.00 je na programe tretí finálový zápas play off s MŠK Hlohovec, obhajcovia z východu zatiaľ vedú v sérii 2:0 a na štvrtý titul v poradí im stačí už iba jediné víťazstvo.
\"Všetci veríme, že to bude skutočne naše posledné vystúpenie v tejto sezóne. Absolvovať nadstavbovú časť bez jedinej prehry, to bol náš cieľ, ktorý sme si dali ešte niekedy v lete minulého roka, \" uviedol tréner Prešova Rastislav Trtík. Tretie finálové stretnutie bude pre jeho zverencov v poradí sedemdesiatym súťažným v tomto ročníku. V tom predošlom sa zeleno-bieli dosť natrápili, aby zdolali húževnatého súpera aspoň o štyri góly 26:22. Zo 61 streleckých pokusov sa neujala ani polovica a kormidelník majstra si iba povzdychol: \"Toto bol náš najhorší výkon v tejto sezóne čo sa týka premieňania vyložených šancí, \" prezradil na margo mikrosúbojov medzi Exprešovčanom Olejárom v bránke Hlohovca s prešovskými kanoniermi.
\"Ono to tak vyzerá, keď vám odrazu v jednom dueli odídu dvaja-traja tradiční strelci. Na druhej strane sa ale všetci na Slovensku mohli presvedčiť, že Prešov nepredstavuje iba výkonnostnú silu, no aj vôľu a súdržnosť kolektívu. Iné mužstvo by asi za takých okolností ten zápas prehralo, no my, hoci s odretými ušami, sme v ňom boli úspešní, \" nešetril chválou na adresu svojich zverencov Trtík. Play off sa hrá na víťazstvá, hoci o jediný gól, Tatran však dokázal vyhrať pred vlastným obecenstvom nad nováčikom súbojov o majstrovský titul v troch doterajších meraniach síl o 25, 16 a o 13 lôpt v sieti. \"Samozrejme, ak nesklameme výkonom a prístupom, poteší aj najtesnejšie víťazstvo. Lebo bude znamenať zisk titulu. Súper hral už doma neraz na hranici únosnosti, čo sa týka pasivity a zdržiavacej taktiky. Záleží od rozhodcov, či aj teraz pustia taký \'polotovar\' na ihrisko. Ak áno, naši diváci budú prvým varovným signálom, lebo oni hádzanej rozumejú a piskotom to dajú najavo. My pôjdeme po svojej osvedčenej línii. Tempohádzaná nás baví, vyhovuje drvivej väčšine našich hráčov, \" dodal prešovský kouč.
Pravá spojka Prešova Marek Mikéci tvrdí, že má vo všetkom jasno... \"Toto je moje štvrté finále, odkedy som prestúpil z ŠKP Bratislava do Tatrana a tiež ho chcem hrať čo najkratšie. Už aby sme to mali za sebou, \" hovorí odchovanec šalianskej hádzanej. Pivot obhajcov Tomáš Mažár si s bratom Samuelom, ktorý hráva za Hlohovec, telefonuje každý deň. A stále sa podpichujú čo a ako bude v najbližšom meraní síl. \"Samo sa snaží, bojuje ako lev, no je mu to málo platné. Aj naposledy, v druhom zápase série, patril k najlepším domácim hráčom, nakoniec ale ani jeho výkon nestačil na náš skalp, \" povedal o rok starší \"Džery\" Tomáš. Aj v ich včerajšom telefonáte si Prešovčan takpovediac podal Hlohovčana, keď sa s ním rozlúčil so slovami, \"že mu od piatku plynie dovolenka, tak nech si ju užije, \" smial sa Tomáš.
\"Kádre obidvoch súperov sa nedajú porovnávať. U nás sú hráči so skúsenosťami zo záchranárskych prác v slovenskej extralige, v kádri východniarov hrávajú skoro všetci pravidelne Ligu majstrov. V tom je veľký rozdiel, \" upozornil Samuel, na druhej strane podčiarkol, že žiaden zápas netreba považovať za vopred stratený. \"My sme tým mužstvom, ktoré nemá čo stratiť. Budeme hrať uvoľnene. Tatran u nás zvíťazil, no aj s poriadnou dávkou šťastia. Nech už nám budú vešať na krky zlaté či strieborné medaily, my urobíme všetko preto, aby to nebolo vo štvrtok v Prešove, ale až o čosi neskôr - napríklad v Hlohovci, \" avizovala hlohovecká spojka.

Finále extraligy (na tri víťazné zápasy):
Tatran Prešov (1) - MŠK Hlohovec (2) 2:0 (29:26, 26:22)
Vzájomné zápasy v sezóne 2009/10: 35:30 (vonku), 53:28 (doma), 32:29 (v), 51:35 (d)
Ďalší program finálovej série:
štvrtok, 27. mája: Prešov - Hlohovec (18.00)
prípadne:
nedeľa, 30. mája: Hlohovec - Prešov (18.00)
streda, 2. júna: Prešov - Hlohovec (18.00)
 

Vyberte región